Feminisation

17-07-2022

In de sociologie is feminisatie de verschuiving in genderrollen in een samenleving, groep of organisatie naar een focus op het vrouwelijke. Hier bij mij in ervaring is het 1:1 in bijzonder.In Tantra noemt men dat "verschuiving" een polariteit switch. Of je een man of een vrouw bent, heb je tegelijk altijd beide polariteiten in je! Ja. En tot elk van die polariteiten horen bepaalde eigenschappen, niet alleen fysieke, maar ook emotionele en zelfs de spirituele.
Mannelijke energie is doelgerichte energie, linear, mentaal, gefocused en op zoek naar ruimte en vrijheid. Het is een bewustzijn en diepte.
Vrouwelijke energie is aards, vloeibaar, emotioneel, beweeglijk, kleurrijk, intuïtief, nonlinear, en cultiveert liefde, energie, expressie en verbinding
Je zou kunnen zeggen dat de mannelijke energie is de container, de vrouwelijke is the content.
Vrouwen in hun mannelijke energie zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld (breed sociaal geaccepteerd): vrouwen dragen de broek (letterlijk) en maken een carrière. Niemand kijk daar raar van op. Sterker, vrouw wordt daarvoor geprezen en bewonderd, hoe mooi kan ze toedragen aan de maatschappij, hoe mooi kan ze balletjes van moederschap, carrie, gelukkig leven, sex enz. jongleren. Diep in haar hart verlangt ze naar overgave.In de relatie met zo'n vrouw voelt man zich soms gepusht in zijn vrouwelijke energie. Ja. Gepusht, deze polariteit ontstaat niet organisch. Samen (onder andere) met #meetoo movement zijn de ballen van de man letterlijk afgesneden.Mannen verlangen naar een gezoend feminine en vrouwen naar gezond masculine. naar vrouwen die hun hart en pussy allines hebben en mannen hun cock en hart. Mannen en vrouwen gekoesterd in hen beide energieën.
Soms heb je als een man meer vrouwelijke energie als de mannelijke. Van nature is deze energie flowy en transformerend. En dat wil je. Je wilt diep zakken in de vrouwelijke energie. Opladen, onthaasten, onwtakken, bloeien. Vak onderdrukt men deze energie. Helaas weten we allemaal dat wat je onderdrukt, zal eerder of later boven oppervlakte drijven.Doe eens beroep op je mannelijke kracht en zorg voor de time frame waarin je in je vrouwelijke polariteit komt, wordt gezien en gekoesterd. In je relatie of daarbuiten, bijv. bij mij. Zo is het ook "veilig" voor je vriendin die weliswaar kan zich bedreigt of overvallen voelen door jouw kink, fantasie of fetish. Wat gebeurt als dat energie niet begrensd is? Als je teveel in je vrouwelijke energie bent? Je zou niet goed genoeg richting kunnen geven om haar die veiligheid en geborgenheid te bieden die ze daarbij nodig heeft. Anderzijds heeft de man ook de vrouwelijke energie bij zijn partner nodig om zich uitgenodigd te voelen in zijn mannelijke essentie en kracht. Wat een mooie balans dans is dat? DE balans tussen de polariteit is veel begeerd ying en yang.
Zo! Zie je ? in simpele worden: het is normaal! Zoals je waarschijnlijk al merk, meeste mensen gaan heen en weer tussen beide polariteiten of ze het weten of niet, of ze het zo noemen of niet. Sommige in toxic needy en greedy masculinity, sommige vrouwen in onaantrekkelijke "pussy whipping" om paar voorbeelden te noemen.
In Tantra je "uitleven" in je polariteit switch noemen we een "practice". Dus feminine of masculien practice. En ja..
Vrouwelijke practice kan zijn: dagje spa, dansen, shoppen, make up, opmaken, zingen, met je vriendinnen op stap.
Mannelijke practice: meditatie, klussen, retreat. in je "mannencave", op de motor met je vrienden, voetbal kijken.
Vanuit deze, opgeladen, mooie energieën kunnen we mooie space holders voor elkaar zijn. Elkaar beter voelen, begrijpen en benaderen met liefde, openness en compassie. From duality into onness in sacred union.